X Ray Cihazı

X-ray cihazları; İstenilen güvenli bölge girişlerinde cansız bagaj, valiz, kargo, çanta, koli vb. Kapalı hacimlerin içini açmadan görüntülemek için kullanılan makine ve cihazların tümüne verilen isimdir.

X-ray teknolojisi, tıbbi görüntüleme ihtiyacı ile kurulmuş ve başta güvenlik alanında kullanılan bir teknolojidir. X-ışınları iyonlaştırıcı radyasyon ışınlarıdır. Farklı malzemeleri farklı şekillerde kırarak dedektörler yardımıyla tespit edilirse nesnelerin iç kısımlarının görüntülenmesini sağlar.

X-ray bagaj kontrol sistemleri, bu teknolojiyi kullanan bir x-ray jeneratörü, dedektör, görüntü işleme üniteleri ve bant, tünel ve yardımcı elemanlardan oluşum sağlamaktadır. X-ray cihazları havalimanları, gümrük birimleri, limanlar, metro gibi toplu taşıma istasyonları, trenler, alışveriş merkezleri, askeri tesisler, devlet binaları ve güvenlik binaları gibi güvenlik kontrolü gerektiren yerlerin girişinde kullanılabilir.

Metal Kapı Dedektörleri (Boy Dedektörleri)

Metal Kapı dedektörleri veya Boy dedektörleri; Bina girişlerinde canlıların üzerinde bulunabilecek metal cisimlerin manyetik alandaki değişimleri ile bulunması ve güvenlik görevlilerinin uyarılması için kullanılan sistemlerdir. Metal Kapı dedektöründen metal bir nesne geçirildiğinde dedektörde bozulma algılanır ve güvenlik görevlisine sesli veya görsel yöntemlerle bilgi iletilir. Her geçişten sonra Metal Kapı dedektörü içerideki manyetik alanı sıfırlayarak yeni bir geçişin yapılmasını sağlar.

Metal Kapı dedektörlerindeki manyetik alan insan sağlığına zararlı değildir. Sistemdeki manyetik alan sadece metal nesneleri algılar ve insan vücuduna herhangi bir etki yapmaz.Metal Kapı dedektörleri sayesinde, güvenli alana gelen ziyaretçiler için ayrı bir üst aramasına gerek kalmadan silah, bıçak, patlayıcı ve diğer tüm zararlı olabilecek metal içeren nesneler tespit edilebiliyor.

Metal Kapı dedektörlerinin manyetik alanındaki değişimlerin kapıdan geçen kişi üzerindeki metal miktarına göre değişerek az ya da çok sinyal vermesi sağlanır. Bu özelliği sayesinde insanların üzerinde az miktarda metal içeren madeni para vb. nesneler ve silahlar vb. Yüksek miktarda metal içeren nesnelerin ayrılması sağlanır.

X-Ray Cihazı Elektronik Kart Tamiri

Teknik servisimizde tüm marka ve model X-ray Cihazlarının elektronik kartları garantili olarak tamir edilmektedir.

Firmamız teknik ekibimiz her türlü X-ray cihazının elektronik kartlarının tamiratında yüksek başarı elde etmektedir. Tamir sürecini en aza indirmek için firmamız güçlü bir parça ve malzeme stoğuna sahiptir.

X-Ray Cihazı Onarımı

X-Ray cihazları alışveriş merkezleri, kongre merkezleri ve havalimanları gibi insan nüfusunun yoğun olduğu merkezlerde kullanılan önemli bir güvenlik sistemlerindendir. Her teknolojik cihazlarda olduğu gibi X-Ray cihazları da aktif kullanımları sırasında teknik sorunlar ve arızalarla karşılaşma ihtimaline sahiptir. X-Ray tamiri, kontrollerini yaptığımız cihazlarda herhangi bir arıza olması durumunda teknik servis ekibimiz tarafından verilen hizmettir.

X-Ray Cihazı Tamir Hizmetinde Hangi Parçaların Tamiri Yapılır?

X-ray cihazı tamiri, periyodik bakım ve onarım veya servis servisimizde fark edilen ve onarım gerektiren parçalar için verdiğimiz hizmettir. Genel olarak bu alanda birlikte çalıştığımız ekip arkadaşlarımız size; X-ray Bilgisayar tamiri, X-ray Anakart tamiri, PI kart tamiri, Daq kart tamiri, Haberleşme kartı tamiri, Ekran kartı tamiri, X-ray klavye tamiri, X-ray Jeneratör tamiri, X-ray Jeneratör Kartı tamiri, XRC Kart tamiri (Xray Control Kart) gibi hizmetler sunabilmektedir.

X-Ray Cihazı Parça Değişimleri Nasıl Yapılır?

Firmamız uzman ekibi tarafından arıza tespiti yapılan X-Ray cihazının, onarımı olmayan X-Ray parçaları için ilgili birimlere bilgi verildikten sonra, Değişim onayına istinaden montajını yaptığı orijinal ürünlere garanti vermektedir.

X-Ray Cihazı Tamir Fiyat Bilgisi?

X-Ray cihazı tamir fiyatlarımız tamamen kullanmış olduğunuz X-Ray cihazı marka, model ve arıza durumuna göre şekillenmektedir. Ücretsiz arıza tespiti hizmetinden yararlanarak X-ray cihazınızdaki arızayı tespit edebilir ve en uygun fiyatlarla onarım hizmeti alabilirsiniz.

Satış ve Servis Sağladığımız X-Ray Cihazları

Tüm marka ve model X-ray Cihazlarının Bakım Arıza ve Onarımları Firmamız uzman ekiplerince yapılabilmektedir.

X-Ray Cihazı Kullanım Alanları

X-ray cihazının kullanım alanları son yıllarda artış göstermiştir;

  • Havaalanlarında
  • Alışveriş merkezlerinde
  • Şirketlerde
  • Kamu Kurumlarında
  • Özel Kurumlarda
  • Adalet Saraylarında
  • Cezaevlerinde

X-Ray Cihazları Nasıl Çalışır?

Bu cihazlar elektrik enerjisi ile x-ışınları üretebilmektedir. Peki X-ray cihazları nasıl çalışır? Çantalar tünelin içine girdiğinde cihaz x-ışını üretir ve çantayı delip geçen ışınlar tünelin etrafında bulunan Diod Dedektörlerinden yansıması sonucu veriler oluşturur. Oluşan veriler x-ray görüntü işleme yazılımı sayesinde işlenir ve monitörde cihaz içinden geçen çantanın görüntüsü oluşur.

X-Ray Cihazı Bakımında Neler Kontrol Edilir?

X-ray cihazlarının bakımının yanı sıra düzgün çalışıp çalışmadığının ve tüm fonksiyonlarının hatasız çalışıp çalışmadığının dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi gereklidir.

X-ray cihazı üzerindeki klavye, acil durdurma tuşu ve diğer tüm butonlar test edilmelidir.

Konveyör Bant kısmından sonra nesnelerin görüntülendiği tünel bölümünde herhangi bir eşya kalıp kalmadığı kontrol edilmelidir.

Eşyaların X-ray cihazına giriş-çıkışını sağlayan kurşun perdelerde yırtılma, kırılma veya benzeri bir problem olup olmadığı kontrol edilmelidir.

X-ray Cihazı motoru, rulman ve mekanik bağlantılarında toz, pas, kir tutabilir ve zaman zaman yağ kaçakları oluşabilir bu sebeple de düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Elektrikli cihazlar kapsamında olan bu cihazın hem elektriksel bağlantılarının hem de kesintisiz güç kaynağının kontrol edilmesi gerekmektedir.

X-Ray Cihazlarının Kontrolleri

Belirli periyotlarda yapılan kontrollerden sonra X-ray cihazları da periyodik bakımlara alınmalıdır. Kontroller sırasında alınan rapor, bakımın verimliliği için çok önemlidir. Bu anlamda hem raporun dikkatli bir şekilde hazırlanması hem de gerekli tüm kontrollerin belirtildiği şekilde yapılması ileride oluşabilecek ciddi zararların önüne geçecektir.

Bakım sırasında gerçekleştirilen işlemler;

X-ray cihazlarının bakımı sırasında radyasyon ölçümü ve enerji hattı topraklama ölçümleri yapılır.

Yazılım tabanlı teknik kontroller yapılmaktadır.

X-ray cihazı kalibrasyon ve X-ray cihazı kolimasyonu yapılmaktadır.

Cihaz içerisindeki tüm elektronik ve mekanik donanım kontrolleri yapılmaktadır.

Cihazdaki tüm paneller tek tek açılarak rutin temizlik yapılır. (toz ve kir temizliği gibi)

X-ray cihazında bağlı olduğu enerji hattının elektrik kesintisine bağlı UPS kontrolü ve bakımı yapılmaktadır.

X-Ray Cihazı Bakımlarını Kimler Yapmalı?

X-ray cihazlarının bakımını sadece bu alanda uzmanlaşmış ve cihazın tüm donanım, yazılım özelliklerini bilen alanında uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Cihazı sadece kullanan veya özelliklerini bilen birisi bakımını kesinlikle yapmamalıdır, cihaza ya da kendisine zarar verebilir.

X-ray Cihazı Bakımının uzmanlar tarafından yapılması hem cihazın ömrünü uzatacak hem de çalışırken oluşabilecek hasarı minimuma indirecektir.

X-Ray Cihazı Bakım Periyotlarının Ne Olması Gerekir?

Aktif kullanılan bir X-ray cihazının önerilen bakım periyodu 2 ya da 3 ayda bir olarak tavsiye edilmektedir, buna bağlı olarak arıza olasılığı ve daha maliyetli arızalardan kaçınma olasılığı oldukça artacaktır, bu sebeple X-ray cihazı bakımı kurumların ileriye dönük önemli bir tasarruf yapması ve de güvenlik açığı olmaksızın X-ray cihazlarının verimli bir şekilde kullanmasını sağlamaktadır.